ZTE V987 ma świetne parametry ale trzeba być świadomym, że gwarancji w PL nie ma.
Ten sprzedawca z allegro sam naprawia lub wymienia :wink:
ja mam V987 od września i jest to mój pierwszy chiński chińczyk, czyli bez gwarancji w PL. Póki co nie narzekam, a telefonik kupiłem w PL własnie po to aby nie użerać się z chinole via mail...
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
aro_40, no_fear, jak wychodzi kwestia zasięgu i baterii. Nie ukrywam, że ostatnio po modernizacji nadajnika w okolicy zasięg znacznie mi zmalał i w punktach po za promieniem okien mam problemy z zasięgiem. Jak ZTE wypada na tle waszych wcześniejszych telefonów? Najlepiej tych najstarszych gdzie był najmocniejszy sygnał :wink:
Smarty t najgorsze aparaty jakie tylko istnieją (bez względu na producenta). Ekrany dotykowe, patrz nie dotykaj (do czasu mojej rezygnacji z takowych modeli, a używałem kilku firm - max wytrzymałość dotyku, tak abym nie miał najmniejszych zastrzeżeń to około 6 miesięcy), nie daj aby takowe coś ci spadło z biurka, idealne dla hakerów, który bez problemów włamują się na takowe... Nie ma to jak tradycyjny zwykły telefon...
Darka śmiertelna alkoholu około 5 promili, rekord Polski ("pacjent" przeżył) 13,7 promila. Więc nie mówcie mi, że nie jesteśmy w czymś najlepsi na świecie......
A ja mam problema - a właściwie mój młody - Sony XperiaE -traci zasięg. Zero krsek na wyświetlaczu, tam gdzie Samsung żony ma połowe kresek, a moja E 52 full :shock: Czy one tak mają, czy coś a antenką się dzieje? Jak wasze Xperie ?
Ja użytkuje intensywnie XpE problemów z zasięgiem nigdy nie miałem, choć kreseczki zasięgu skaczą bardzo często. Przed chwilą spojrzałem i nie było żadnej kreski ale transmisja danych działała a po chwili pełen zasięg. Tak mu się zdarza.
Mój za to ma często laga przy wybudzeniu jak się wchodzi w kontakty lub połączenia. :czerwona:
aro_40, no_fear, jak wychodzi kwestia zasięgu i baterii...Jak ZTE wypada na tle waszych wcześniejszych telefonów? Najlepiej tych najstarszych gdzie był najmocniejszy sygnał :wink:
fon przyszedł 27.11 - więc trochę krótko aby coś więcej powiedzieć :wink:
ale bateria podobnie jak we wszystkich dużych fonach (4.5-5cali) - mooocno katujesz to pewnie codziennie nocne ładowanie...U żonki przy intensywnym pstrykaniu co drugą noc na ładowarce :wink:
zasięg bez zastrzeżeń, podobnie jak w innych smartfonach, słabszy niż w E52 którą miałem jako ostatni "normalny" telefon :P
aro_40, no_fear, jak wychodzi kwestia zasięgu i baterii. [...] Jak ZTE wypada na tle waszych wcześniejszych telefonów? Najlepiej tych najstarszych gdzie był najmocniejszy sygnał :wink:
elpolacco, jak pisałem używam fona od września. Jak dla mnie zasięg znacznie lepszy niż ostatnie moje fony
Co do wytrzymałości baterii... to już zależy od tego z czego korzystasz. WIFI chyba dość szybko pożera baterię. Ja generalnie korzystam z fona i smsów i sporo gram lub czytam. W najbardziej intensywny dzień bateria spadła mi do 48% na wieczór, ale jak czytałem to niektórzy nie utrzymali baterii do końca dnia (ale moim zdaniem to zupełna skrajność).
Smarty t najgorsze aparaty jakie tylko istnieją (bez względu na producenta). Ekrany dotykowe, patrz nie dotykaj (do czasu mojej rezygnacji z takowych modeli, a używałem kilku firm - max wytrzymałość dotyku, tak abym nie miał najmniejszych zastrzeżeń to około 6 miesięcy), nie daj aby takowe coś ci spadło z biurka,
Nie zgodzę się kompletnie:
SPV M650 -
Używany od lutego 2008. Obecnie w rękach mojego Taty. Wymieniłem baterię i tylną klapkę obudowy. Klapka "się" uszkodziła po uderzeniu telefonu o asfalt. Kilka takich przygód było i.. działa dalej. NIEZASTĄPIONY!!! Pstryka zdjęcia i ma GPSa. Automapa ogólnie dostępna!
HTC HD2
Mam od września 2009. Poobijany strasznie - również do wymiany pokiereszowana tylna klapka i ... bateria, która słabo trzyma.
JEDYNE PROBLEMY z tymi smartfonami to.. zwiechy typowe dla windowsa. Co jakiś czas reinstal i po zawodach. Jak z kompem. Na HD 2 było już wszystko - Windows 6,5, 7, Android (właśnie zrobili na niego KitKata - takiego samego jak na HTC One - może jeszcze też postawię?)
Samsung GTS6500D
Użytkowany rok przez moją żonę. Noszony w damskiej torebce, zmieszany z kluczami, szminką "i z czym tam jeszcze w torebce kobiety noszą" - ŻADNYCH PROBLEMÓW!
Sorki - smarty obsługują dokumenty office, jadąc pociągiem/tramwajem/autobusem czytamy książki, słuchamy radia, oglądamy filmiki (divixy, youtube, itd.), słuchamy muzy. Katy w tych telefonach wykorzystujemy czasem jak przenośne pamięci (duże pliki - prezentacje, zdjęcia, itp.).
Niestety - mojej żonie, mnie, ojcu - smarta nie obrzydzisz. Co więcej - ciężko byłoby przestawić się nam na zwykły telefon.
Moja mama i teściowa używają fona do telefonowania i ciężko im wysłać SMS. One nie potrzebują smartów. Na razie....
P.S.
Właśnie od tygodnia testuję/bawię się Samsungiem Core... Fajnie ogląda się na nim filmiki :-)
PRZEKONYWANIE DO SMARTÓW traktuję jak udowadnianie wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia
Kiedyś jeździłem Trabantem ojca i było super - bo na inne auto nie było nikogo stać i.. nie było ich na rynku. Dziś mam Octę i... cieszę się - choć inni mają Lexusy, albo Mercedesy (Sprintery).
Każdemu to na co go stać i czego potrzebuje!
Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa
Niestety - mojej żonie, mnie, ojcu - smarta nie obrzydzisz. Co więcej - ciężko byłoby przestawić się nam na zwykły telefon.
Moja mama i teściowa używają fona do telefonowania i ciężko im wysłać SMS. One nie potrzebują smartów.
też, póki nie zacząłem korzystać ze smarta, wydawało mi się że telefon to tylko telefon i po co te cudawianki... teraz i gram i czytam i słucham muzy....
ciekawy jestem jak wypadlo by porownanie baterii w obu fonach
mam pytanko: samsung galaxy core plus czy nokia lumia 625? mam takie do wyboru, co do użytkowania to potrzebny jest do dzwonienia , żeby bateria w miarę trzymała i nie było problemu z awariami
Bateria w galaxy core przy strukturze używania:
1. Gadanie około 40 min.
2. Wi-Fi - non stop włączone.
3. Przeglądanie neta do 1 h.
4. Oglądanie filmików (dzieciak) od 20 do 30 min.
5. Niezbyt wymagające gierki i Pou - do 90 minut.
Naładowana o 22 jednego dnia, dopomina się ładowania ok. 21 dnia następnego.
Nie reklamuję - przekazuję własne spostrzeżenia.
To szczerze powiedziawszy słaba ta bateria. Jeżeli to jest telefon wypuszczony do cięższych zastosowań, min. do wypadu w góry czy na wakacje to chciałoby się żeby bateria wystarczyła ciut dłużej. Przy takim korzystaniu to i mój Galaxy S3 tyle wytrzymuje...
Tak czy inaczej mam w domu dwa telefony Lumie 820 i S3. Nie mogę się przekonać do tego Windowsa. Nie potrafię się nim intuicyjnie obsługiwać. Jest strasznie skomplikowany.
Chciałoby się powiedzieć zupełnie nie stworzony z myślą łatwego użytkowania.
Aplikacji na Windows Mobile jest wciąż nie za wiele :!:
Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Niestety tak. No góra co półtora dnia.
Faktem jest, że w moim przypadku może to być też problem słabego sygnału. Play i T-Mobile pojawiają się sporadycznie (uciekłem z Play), przełącza się na Plus - ale nigdy full zasięg. Obecnie w Plus też nie zauważyłem sygnału większego niż "3 kreski".
Zamieszczone przez vince123
chrisk_89, tam normalna karta sim wchodzi czy musze ogarniac mini ??
Niestety - mini.
większość smartfonów wielkoekranowych wymaga codziennego ładowania jak mi się zdaje... oczywiście wszystko zalezy od użytkowania. Mi na przykład w weekend starcza ładowanie w piątek wieczorem i gdyby brak czasu na łądowanie w poniedziałek, toby spoko wystarczało.