Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aro_40
    RS
    • 2007
    • 1529
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez no_fear
    ZTE V987 ma świetne parametry ale trzeba być świadomym, że gwarancji w PL nie ma.
    Ten sprzedawca z allegro sam naprawia lub wymienia :wink:
    ja mam V987 od września i jest to mój pierwszy chiński chińczyk, czyli bez gwarancji w PL. Póki co nie narzekam, a telefonik kupiłem w PL własnie po to aby nie użerać się z chinole via mail...
    If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• no_fear
      Rider
      • 2010
      • 504
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

ZTE V987 przypłynął
      Wgrałem od razu sofcik "Bruno V3.1"

żonka zadowolona, mnie też się mocno podoba :wink:
      www.SPAmobile.pl

Komentarz

• elpolacco
        L&K
        • 2010
        • 1372
        • Volkswagen
        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

aro_40, no_fear, jak wychodzi kwestia zasięgu i baterii. Nie ukrywam, że ostatnio po modernizacji nadajnika w okolicy zasięg znacznie mi zmalał i w punktach po za promieniem okien mam problemy z zasięgiem. Jak ZTE wypada na tle waszych wcześniejszych telefonów? Najlepiej tych najstarszych gdzie był najmocniejszy sygnał :wink:
        VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• PawelKris
          Classic
          • 2013
          • 3

Smarty t najgorsze aparaty jakie tylko istnieją (bez względu na producenta). Ekrany dotykowe, patrz nie dotykaj (do czasu mojej rezygnacji z takowych modeli, a używałem kilku firm - max wytrzymałość dotyku, tak abym nie miał najmniejszych zastrzeżeń to około 6 miesięcy), nie daj aby takowe coś ci spadło z biurka, idealne dla hakerów, który bez problemów włamują się na takowe... Nie ma to jak tradycyjny zwykły telefon...
          Darka śmiertelna alkoholu około 5 promili, rekord Polski ("pacjent" przeżył) 13,7 promila. Więc nie mówcie mi, że nie jesteśmy w czymś najlepsi na świecie......

Komentarz

• ruwado
            RS
            • 2009
            • 14892
            • Octavia IV (NX3)

A ja mam problema - a właściwie mój młody - Sony XperiaE -traci zasięg. Zero krsek na wyświetlaczu, tam gdzie Samsung żony ma połowe kresek, a moja E 52 full :shock: Czy one tak mają, czy coś a antenką się dzieje? Jak wasze Xperie ?
            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Luckymen
              Ambiente
              • 2012
              • 172
              • Volkswagen
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ja użytkuje intensywnie XpE problemów z zasięgiem nigdy nie miałem, choć kreseczki zasięgu skaczą bardzo często. Przed chwilą spojrzałem i nie było żadnej kreski ale transmisja danych działała a po chwili pełen zasięg. Tak mu się zdarza.
              Mój za to ma często laga przy wybudzeniu jak się wchodzi w kontakty lub połączenia. :czerwona:

Zamieszczone przez ruwado
              Sony XperiaE -traci zasięg
              zrywa połączenia? jak tak to chyba tylko serwis

Komentarz

• no_fear
                Rider
                • 2010
                • 504
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez elpolacco
                aro_40, no_fear, jak wychodzi kwestia zasięgu i baterii...Jak ZTE wypada na tle waszych wcześniejszych telefonów? Najlepiej tych najstarszych gdzie był najmocniejszy sygnał :wink:
                fon przyszedł 27.11 - więc trochę krótko aby coś więcej powiedzieć :wink:
                ale bateria podobnie jak we wszystkich dużych fonach (4.5-5cali) - mooocno katujesz to pewnie codziennie nocne ładowanie...U żonki przy intensywnym pstrykaniu co drugą noc na ładowarce :wink:
                zasięg bez zastrzeżeń, podobnie jak w innych smartfonach, słabszy niż w E52 którą miałem jako ostatni "normalny" telefon :P

Z mojej strony za krótko aby coś więcej napisać.
                www.SPAmobile.pl

Komentarz

• aro_40
                  RS
                  • 2007
                  • 1529
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez elpolacco
                  aro_40, no_fear, jak wychodzi kwestia zasięgu i baterii. [...] Jak ZTE wypada na tle waszych wcześniejszych telefonów? Najlepiej tych najstarszych gdzie był najmocniejszy sygnał :wink:
                  elpolacco, jak pisałem używam fona od września. Jak dla mnie zasięg znacznie lepszy niż ostatnie moje fony
                  Co do wytrzymałości baterii... to już zależy od tego z czego korzystasz. WIFI chyba dość szybko pożera baterię. Ja generalnie korzystam z fona i smsów i sporo gram lub czytam. W najbardziej intensywny dzień bateria spadła mi do 48% na wieczór, ale jak czytałem to niektórzy nie utrzymali baterii do końca dnia (ale moim zdaniem to zupełna skrajność).

Komentarz

• ruwado
                    RS
                    • 2009
                    • 14892
                    • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Luckymen
                    kreseczki zasięgu skaczą bardzo często. Przed chwilą spojrzałem i nie było żadnej kreski
                    dokładnie tak to wygląda, nieraz jak nie ma kreski wybieram połączenie i pojawiają się nagle 1,2 lub wszystkie, po chwili znowu znikają
                    Zamieszczone przez Luckymen
                    Mój za to ma często laga przy wybudzeniu
                    nieraz po włączeniu z uśpienia - muli sie przez kilka, kilkanaście sekund
                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• chrisk_89
                      Elegance
                      • 2010
                      • 834
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez PawelKris
                      Smarty t najgorsze aparaty jakie tylko istnieją (bez względu na producenta). Ekrany dotykowe, patrz nie dotykaj (do czasu mojej rezygnacji z takowych modeli, a używałem kilku firm - max wytrzymałość dotyku, tak abym nie miał najmniejszych zastrzeżeń to około 6 miesięcy), nie daj aby takowe coś ci spadło z biurka,
                      Nie zgodzę się kompletnie:

SPV M650 -
                      Używany od lutego 2008. Obecnie w rękach mojego Taty. Wymieniłem baterię i tylną klapkę obudowy. Klapka "się" uszkodziła po uderzeniu telefonu o asfalt. Kilka takich przygód było i.. działa dalej. NIEZASTĄPIONY!!! Pstryka zdjęcia i ma GPSa. Automapa ogólnie dostępna!

HTC HD2
                      Mam od września 2009. Poobijany strasznie - również do wymiany pokiereszowana tylna klapka i ... bateria, która słabo trzyma.

JEDYNE PROBLEMY z tymi smartfonami to.. zwiechy typowe dla windowsa. Co jakiś czas reinstal i po zawodach. Jak z kompem. Na HD 2 było już wszystko - Windows 6,5, 7, Android (właśnie zrobili na niego KitKata - takiego samego jak na HTC One - może jeszcze też postawię?)

Samsung GTS6500D
                      Użytkowany rok przez moją żonę. Noszony w damskiej torebce, zmieszany z kluczami, szminką "i z czym tam jeszcze w torebce kobiety noszą" - ŻADNYCH PROBLEMÓW!

Sorki - smarty obsługują dokumenty office, jadąc pociągiem/tramwajem/autobusem czytamy książki, słuchamy radia, oglądamy filmiki (divixy, youtube, itd.), słuchamy muzy. Katy w tych telefonach wykorzystujemy czasem jak przenośne pamięci (duże pliki - prezentacje, zdjęcia, itp.).

Niestety - mojej żonie, mnie, ojcu - smarta nie obrzydzisz. Co więcej - ciężko byłoby przestawić się nam na zwykły telefon.
                      Moja mama i teściowa używają fona do telefonowania i ciężko im wysłać SMS. One nie potrzebują smartów. Na razie....

P.S.
                      Właśnie od tygodnia testuję/bawię się Samsungiem Core... Fajnie ogląda się na nim filmiki :-)

PRZEKONYWANIE DO SMARTÓW traktuję jak udowadnianie wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia
                      Kiedyś jeździłem Trabantem ojca i było super - bo na inne auto nie było nikogo stać i.. nie było ich na rynku. Dziś mam Octę i... cieszę się - choć inni mają Lexusy, albo Mercedesy (Sprintery).
                      Każdemu to na co go stać i czego potrzebuje!
                      Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• Kucharzykx
                        Classic
                        • 2013
                        • 4

Ja zawsze SE biorę (6 telefon SE) i jestem zadowolony.
                        http://swiatnalesnikow.pl/

Komentarz

• aro_40
                          RS
                          • 2007
                          • 1529
                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez chrisk_89
                          Niestety - mojej żonie, mnie, ojcu - smarta nie obrzydzisz. Co więcej - ciężko byłoby przestawić się nam na zwykły telefon.
                          Moja mama i teściowa używają fona do telefonowania i ciężko im wysłać SMS. One nie potrzebują smartów.

też, póki nie zacząłem korzystać ze smarta, wydawało mi się że telefon to tylko telefon i po co te cudawianki... teraz i gram i czytam i słucham muzy....

Komentarz

• sazad
                            RS
                            • 2008
                            • 1520
                            • Rapid Spaceback (NH1)

mam pytanko: samsung galaxy core plus czy nokia lumia 625? mam takie do wyboru, co do użytkowania to potrzebny jest do dzwonienia , żeby bateria w miarę trzymała i nie było problemu z awariami
                            Sebastian

Służbówka O2 FL 1.4 TSI CAXA

www.sazad.spanie.pl - domek letniskowy do wynajęcia na lato

Komentarz

• vince123
                              Elegance
                              • 2009
                              • 923

sazad, widze ze mamy podobny dylemat. zaryzykuje tego samsunga. dosyc ciekawe parametry ma ... w nokii denerwuja mnie te kafelki..
                              ciekawy jestem jak wypadlo by porownanie baterii w obu fonach
                              sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                              nadkole nowe LP
                              kontakt PW

Komentarz

• chrisk_89
                                Elegance
                                • 2010
                                • 834
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez sazad
                                mam pytanko: samsung galaxy core plus czy nokia lumia 625? mam takie do wyboru, co do użytkowania to potrzebny jest do dzwonienia , żeby bateria w miarę trzymała i nie było problemu z awariami
                                Bateria w galaxy core przy strukturze używania:
                                1. Gadanie około 40 min.
                                2. Wi-Fi - non stop włączone.
                                3. Przeglądanie neta do 1 h.
                                4. Oglądanie filmików (dzieciak) od 20 do 30 min.
                                5. Niezbyt wymagające gierki i Pou - do 90 minut.

Naładowana o 22 jednego dnia, dopomina się ładowania ok. 21 dnia następnego.

Nie reklamuję - przekazuję własne spostrzeżenia.

Komentarz

• Pixon
                                  Rider
                                  • 2013
                                  • 541
                                  • Fabia (NJ3)

To szczerze powiedziawszy słaba ta bateria. Jeżeli to jest telefon wypuszczony do cięższych zastosowań, min. do wypadu w góry czy na wakacje to chciałoby się żeby bateria wystarczyła ciut dłużej. Przy takim korzystaniu to i mój Galaxy S3 tyle wytrzymuje...

Tak czy inaczej mam w domu dwa telefony Lumie 820 i S3. Nie mogę się przekonać do tego Windowsa. Nie potrafię się nim intuicyjnie obsługiwać. Jest strasznie skomplikowany.
                                  Chciałoby się powiedzieć zupełnie nie stworzony z myślą łatwego użytkowania.

Aplikacji na Windows Mobile jest wciąż nie za wiele :!:
                                  Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• sazad
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 1520
                                    • Rapid Spaceback (NH1)

chrisk_89, czyli ładowanie codziennie
                                    Sebastian

Służbówka O2 FL 1.4 TSI CAXA

www.sazad.spanie.pl - domek letniskowy do wynajęcia na lato

Komentarz

• vince123
                                      Elegance
                                      • 2009
                                      • 923

chrisk_89, tam normalna karta sim wchodzi czy musze ogarniac mini ??
                                      sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                                      nadkole nowe LP
                                      kontakt PW

Komentarz

• Walt
                                        L&K
                                        • 2011
                                        • 1065
                                        • Seat

Jeśli będziesz musiał włożyć micro SIM, to polecam instruktaż pozwalający zaoszczędzić kilka złociszy na wymianie:

Pod filmem link do szablonu

Na Galaxy S3 mojej małżonki się sprawdziło
                                        SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Mr0czny
                                          Elegance
                                          • 2009
                                          • 948
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Walt,

ale nie każdy typ karty SIM dotniesz

i jednak polecam wymianę karty SIM na nową

Komentarz

• chrisk_89
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 834
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Niestety tak. No góra co półtora dnia.
                                            Faktem jest, że w moim przypadku może to być też problem słabego sygnału. Play i T-Mobile pojawiają się sporadycznie (uciekłem z Play), przełącza się na Plus - ale nigdy full zasięg. Obecnie w Plus też nie zauważyłem sygnału większego niż "3 kreski".

Zamieszczone przez vince123
                                            chrisk_89, tam normalna karta sim wchodzi czy musze ogarniac mini ??
                                            Niestety - mini.

Komentarz

• RafalekM
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 362

Zamówiłem L920. Zobaczymy jak będzie sprawować się WP8. Jeżeli będzie tragedia, zamienię ja na S3 albo Nexusa 4.

Co do kart SIM, przynajmniej w Play nie płacę nic za duplikat karty...

Komentarz

• aro_40
                                                RS
                                                • 2007
                                                • 1529
                                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez chrisk_89
                                                Niestety tak. No góra co półtora dnia.
                                                większość smartfonów wielkoekranowych wymaga codziennego ładowania jak mi się zdaje... oczywiście wszystko zalezy od użytkowania. Mi na przykład w weekend starcza ładowanie w piątek wieczorem i gdyby brak czasu na łądowanie w poniedziałek, toby spoko wystarczało.
                                                _______________________________________
                                                a teraz doszła służbówka O III combi 2,0 150 KM

Komentarz

• adamusek
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 331

ew dokladasz do s3, s4 albo note baterie zerolemon o pojemnosciach 7000-10000 mah i do tygodnia czasem wytrzyma
                                                  Prowadzi NaviExpert Lifetime
                                                  Ostrzega Yanosik
                                                  Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• Pixon
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 541
                                                    • Fabia (NJ3)

Zamieszczone przez Walt
                                                    Jeśli będziesz musiał włożyć micro SIM, to polecam instruktaż pozwalający zaoszczędzić kilka złociszy na wymianie:
                                                    Przecież wymiana karty SIM w salonie jest bezpłatna...

A dociąć możesz obojętnie w jaki sposób, byle tylko został chip na simie.
                                                    Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

Pracuję...